Dom kulture Benkovac

O projektu

U samom centru Benkovca nalazi se zgrada, Dom kulture Benkovac, koji je, da bi se mogao opet koristiti, potrebno temeljito rekonstruirati. Uz samu građevinsku rekonstrukciju zgrade potrebno je osmisliti i popratne sadržaje kako bi se zgrada u potpunosti revitalizirala.

32.924.847,65 HRK

Ukupna vrijednost

27.947.936,18 HRK

Iznos sufinanciranja

07/2019

Početak

05/2023

Kraj

Obnova i renovacija zgrade

Grad Benkovac smatra se urbanim središtem koji svojem stanovništvu pruža cjelovit sklop usluga te brine o infrastrukturi koja omogućava nesmetano odvijanje svakodnevnih aktivnosti. Kad detaljnije analiziramo stvarnu prisutnost društvenih usluga koje su stanovnicima na raspolaganju moguće je uvidjeti da postoje nedostatci u vidu društvenih i kulturnih aktivnosti. Problem je dvostruki; osnovni problem proizlazi iz činjenice da Grad Benkovac ne raspolaže s adekvatnim prostorijama u kojima bi mogao te usluge ponuditi, a drugi problem koji je posljedica prvoga je u nedovoljnoj razvijenosti društvenih i kulturnih sadržaja koji se ne provode kontinuirano te nemaju dovoljno veliku vidljivost na području grada i šire.

Cilj projekta je osiguravanje i unaprjeđenje kvalitete društvenog života svih stanovnika kroz obnovu i stavljanje u funkciju Doma kulture Benkovac te osmišljavanje programa i sadržaja koji će se u njemu odvijati. Ispunjenje navedenog specifičnog cilja projekta čini se kao nužni korak prema dugotrajnom opstanku i razvoju Grada Benkovca. Projekt će utjecati na razvoj i poboljšanje društvenog i kulturnog života u gradu, stvoriti će se dodatna zaposlenja, utjecati na razvoj turizma, stvoriti uvjete za dodatno obrazovanje stanovnika, a time poboljđšanja njihove konkurentnosti na tržištu rada.

Vijesti

Pratite Razvoj projekta

Staro stanje zgrade

Pogledajte kako je izgledala zastarjela zgrada doma kulture Benkovac.

Početak radova

Pogledajte galeriju slika sa početka radova na gradnji doma kulture Benkovac.

Unutrašnjost zgrade

Radovi su u tijeku i svakim danom izgradnja zgrade sve više napreduje.

Galerija

Očekivani izgled zgrade

Domkulture

Kontakt

RAVNATELJ – 097 7788877

MARKETING – 098 1670679

 

Email adresa

pucko.uciliste.benkovac@gmail.com

 

Adresa

Šetalište kneza Branimira 44
23420 Benkovac